POP UP GALARIE
   
POST-WAR & CONTEMPORARY ART  

 MEEUW


home
kunstenaar
koop
huren
contact


Kunstenaar : Kees Salentijn

KS_dame rood-small KS-stierengevecht_small
Kees SalentijnKees Salentijn,schilder en tekenaar is geboren in Amsterdam (1947) en volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Rijksacademie van beeldende kunsten en aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Salentijns eerste werken worden ingedeeld onder zijn ‘Spaanse periode’ en gekenmerkt door stierengevechten – die Salentijns gevoelsleven representeren - weergegeven in gemengde technieken. In zijn ‘zwarte periode’, halverwege de jaren ’80, staat het gevecht centraal dat Salentijn bij het maken van elk schilderij voelt. In 1986 ontwikkelt Salentijn een schilderkunst, die hij zelf Mediterranseïsme noemt. De beeldtaal van deze kunst, gekenmerkt door een dominantie van de zon en kleuren, komt voort uit muziek en nostalgische gevoelens. De samenkomst van figuratie en abstractie slaat vanaf 1990 om naar een meer expressieve, verhalende figuratie.

Kees Salentijn maakt schilderijen, werken op papier, grafiek en keramiek. De figuren en dieren ontstaan in een bonte mengeling van kleur. In bijna kinderlijke verwondering beleven zij hun avonturen. De vrijheid en het plezier van het tekenen zijn duidelijk waarneembaar.

copyright © 2015-2017

powered by: zorggoedvoorjezelf.com